Celebrate the week van Teske

Celebrate the week - Teske - Michelle Brouwt

Een paar weken geleden kwam toffe blogster Teske met een inspirerend idee dat me doet denken aan de ‘One photo a day’-opdrachten op Instagram en dankbaarheidslijstjes in mindfulnessoefeningen. Teske past het iets anders toe met Celebrate the Week: een lijstje vrolijkheidsopdrachten voor een week, om iedere dag net iets meer een feestje te maken of ergens even bij stil te staan.

Omdat ik geen smartphone meer heb en dus niet op Instagram kan posten, maar dit weekfeestje niet wilde missen, post ik het resultaat van de opdrachten die anderen op Instagram deelden nu in een blogpost. En omdat ik de eerste week na één foto al strandde en de opdrachten vergat, zijn ze een een weekje later (en soms nog later) gemaakt. En nog weer (veel) later gepost. Niet dat dat iets uitmaakt, natuurlijk, #celebratetheweek kan elke week.

Celebrate the week dag 1: No-make-upselfie!

No make-up - zonder make-up

Een dag zonder make-up, dat is voor mij: een dag zonder mascara. Want dat is de enige make-up die ik gebruik. Ik ben niet zo van de smeerseltjes, plakseltjes en dingetjes. Ik ben daar ook wat te onhandig voor denk ik, ik vind het al een wonder dat mijn mascara niet al na een paar uur over mijn gezicht is uitgesmeerd. Dat opmaken heeft nooit zo mijn interesse gehad. Ik zou er best wat interessanter uit willen zien met make-up hoor, ik zie bij anderen hoe mooi het kan zijn, maar ik ben gewoon te ongeïnteresseerd om me te verdiepen in de mogelijkheden. Lekker naturel dus, prima.

Dag 2: Draag je favoriete kledingstuk

Michelle brouwt - winterjas even & odd - favoriet kledingstuk

Een van mijn favoriete kledingstukken droeg ik op de foto van gister al (een blousje van Armed Angels), maar misschien is er nog wel een kledingstuk dat het daarvan wint: mijn nieuwe winterjas van Even & Odd. Deze foto maakte ik ’s avonds vlak voor ik boodschappen ging doen, dus het komt niet helemaal duidelijk uit op de foto, maar ik ben echt dol op deze kleur; bordeauxrood. De jas is super fijn, met teddystof in de capuchon waar ik lekker in kan wegkruipen (tof kussentje voor in de trein ook), en een rits die niet in het midden zit maar meer opzij. Ik hou van zulke gekke dingen in kleding.

(En wat een verschil hè, deze make-upday en de no-make-upday van gister? 😉 Ahum)

Dag 3: Koop een bos bloemen voor jezelf

Oké, bloemen. Van bloemen uit een supermarkt word ik niet per se vrolijk en bloemwinkels vind ik altijd zo statig. Ik ben niet zo bekend met bloemen in huis en weet dus nooit wat ik met ze moet doen. Ik heb ook geen goede vazen, alleen kleine potjes. Ik heb besloten even wat langer dan alleen op woensdag rond te kijken maar vind uiteindelijk niet veel interessants. Ik kon mezelf hier dus niet blij mee maken. In plaats daarvan post ik even een foto van bloemetjes die ik jaren geleden eens maakte en die ik super schattig vind.

Celebrate the week - bloemen

Tadaa! Volgens mij zijn het kamillebloemetjes, ze stonden naast het spoor. De foto is gemaakt in mei 2009, toen ik mijn eerste spiegelreflexcamera (Nikon D60) net had gekocht en daarmee oefende.

Dag 4: #TBT! Post een foto van een fijne herinnering

TBT - Bo 2 maanden - Celebrate the Week

Bekentenis: ik lees #TBT altijd als Take Back Time in plaats van Throwback Thursday. Ik raak daar altijd een beetje van in de war. Maar in elk geval, een fijne herinnering voor mij is uit 2012, toen mijn vriend en ik Bo net thuis hadden. Onze wollige kleine Berner Sennen. Hij is nog steeds lief en warm en knuffelig maar ik denk nog wel eens met weemoed terug aan de tijd dat ik hem gewoon op kon pakken en kon tillen, of aan die puppyvacht en zijn ik-snap-het-niet-blafjes toen we hem trainden. Het was gewoon zo ontzettend schattig.

Dag 5: Me-time met een maskertje

Celebrate the week (Teske) - Gezichtsmasker - Dr. Van Der Hoog -

Ik ben echt een beetje saai wat dit betreft, maar ik gebruik dus ook niet vaak gezichtsmaskers. Waar ik meer van kan genieten is een gezichtsscrub (van abrikozen!) maar ook dat heb ik al heel lang niet meer gedaan. Als ik een masker op mijn gezicht smeer is het sowieso een kant en klaar masker van Dr. Van Der Hoog, dat vind ik echt de fijnste maskers. Ik heb ze ook wel in huis, dus ik besluit ze maar even uit de krochten van mijn badkamer te toveren. Ik ga voor de versie Fabulous Fruits, die ruikt zoetig en fris tegelijk. Hopla. Het schemert al wel, dus de foto is een beetje donker.

Dag 6: Aandacht voor het ontbijt

Celebrate the week - smoothie bowl - ontbijt Celebrate the week - ontbijt - thee

Zaterdagochtend maak ik een voor mijn doen heel uitgebreid ontbijt: een soort smoothie bowl. Ik mix bevroren bramen, banaan, wat yoghurt en citroensap met de staafmixer, giet het in een kom, en strooi er nog wat havervlokken over. Beetje koud, maar wel super lekker!

En ik drink een van mijn favoriete theeën: Happy Me van the English Tea Shop.

Dag 7: Trakteer jezelf!

Celebrate the week - Teske - trakteer - discodip

Zondagavond trakteer ik mezelf op een thuisbezorgd ijsje met discodip <3 Als dat niet vrolijk maakt weet ik het ook niet meer! Fijne feestelijke afsluiter van deze week, vind ik.

De foto bovenaan de blogpost heb ik trouwens gemaakt met kerst drie jaar geleden en vond ik wel een toepasselijk feestelijke foto voor deze periode van het jaar.

Ik vond de Celebrate the Week van Teske super tof om te doen, ook al lukte het me niet om alle opdrachten in een week te doen. Ik vind het leuk om gedurende de week stil te staan bij wat je blij maakt en daar ook naar te handelen. Kortom: celebrate the week ga ik vaker doen, feestje!

>> Doe jij wel eens speciale dingen om je dag of week extra leuk te maken? <<

Een reactie plaatsen

Om je zo fijn mogelijk op deze website te laten rondkijken, maak ik gebruik van cookies en daar moet ik je even van op de hoogte brengen. || Meer informatie ||

Net als veel andere sites maakt ook Michellebrouwt.nl gebruik van cookies om je zo fijn mogelijk op deze blog te laten surfen. Als je de website blijft gebruiken, of simpelweg klikt op 'Accepteren' in de balk hieronder, dan geef je aan dit oké te vinden. Wil je dit niet, dan mag je gewoon blijven lezen, maar het kan zijn dat niet alles dan even goed werkt - de cookiemelding zal bijvoorbeeld in beeld blijven. Als je cookies accepteert wordt jouw keuze drie maanden bewaard blijven tenzij je zelf je cookiegegevens in de tussentijd wist. Dan zal de balk weer in beeld verschijnen.

Uitleg sluiten