#10: Favorieten in eten en drinken (#15of2015)

Favoriete eten en drinken van 2015 - 15of2015 - Tony's Chocolonely - Michelle brouwt
Nog tien dagen te gaan tot het nieuwe jaar en in nummer tien van #15of2015 deel ik je mijn favoriete eten en drinken van 2015. Daar heb ik niet altijd foto’s van omdat ik nog niet blogde én zonder smartphone leef, maar het gaat om het idee.

Favoriete eten en drinken van 2015

Het is best lastig om achteraf je favoriete eten te benoemen maar door het verzinnen van categorieën kwam ik er toch redelijk uit. Soms zijn het niet per se favorieten die ik dit jaar ontdekt heb, maar bijvoorbeeld al langer ken, maar ik heb ze wel allemaal dit jaar zo vaak gegeten of gedronken dat ik het me nog kan herinneren.

Hier dus mijn favoriete eten en drinken van 2015!

Avondmaaltijd: Zelfgemaakte pizza

De laatste weken maken mijn vriend en ik best vaak zelf pizza. Ik maak het deeg (súper easy, bedankt Jamie Oliver!), mijn vriend maakt zelf tomatensaus van tomaat, oregano en knoflook. En we beleggen het met mozzarella en van alles en nog wat. Super fijn, om het deeg dat je zelf hebt gekneed te zie groeien en dan weer uit te rollen, en om precies te weten wat er allemaal inzit. Mijn lievelingstoppings naast mozzarella zijn trouwens paprika, ham en banaan. Vooral banaan, zo belachelijk lekker is dat!

Fruit: Mandarijnen

Dit jaar was het jaar van de mandarijnen. Dat klinkt een beetje overdreven, en dat is het ook, maar als ik van een fruitsoort heb genoten dit jaar, dan was het van mandarijnen. Ze zijn zo praktisch en goed mee te nemen onderweg. Er zijn mensen die het storend vinden als iemand een mandarijn eet in de trein. Ik snap dat niet, de geur van mandarijn maakt mij namelijk altijd juist vrolijk. Dus dubbele punten voor de mandarijnen.

Groente: Andijvie en wortel

De groente die mijn vriend en ik het meest gegeten hebben dit jaar moet wel wortel zijn. Ik heb het niet bijgehouden maar we hebben bijna overal wortel in gedaan. In soepen, in tomatensauzen, in wraps, in mie… Die dingen vlogen er doorheen dit jaar. Een andere groente die we dit jaar hebben ‘ontdekt’ is andijvie. Dat at ik echt nooit, maar we hebben flink wat stamppotten andijvie gegeten dit jaar, en het was nog lekker ook.

Oké, en dan nu op de ‘slechte’ toer.

Favoriete eten - 15of2015 - Tony's Chocolonely - Michelle brouwt

Chocolade: Tony’s Chocolonely Melk-Popcorn-Discodip

Wohh die Tony’s Chocolonely krijgt het ook altijd weer voor elkaar hè? Ieder jaar met die limited editions probeer ik ze uit en raak ik aan minstens één versie verslingerd. Aan de smaken die standaard in het schap liggen trouwens ook, maar goed. Op de pure chocolade van Tony’s Chocolonely ben ik alleen niet zo dol, maar alle melkvarianten: kom maar op. De limited editions van dit jaar waren extra feestelijk, qua inhoud en qua verpakking, omdat Tony’s Chocolonely tien jaar bestond. De verpakking is zo vrolijk dat ik ‘m bijna niet meer niet cadeau kan doen als ik voor iemand cadeautjes zoek. En de inhoud, tja, oprecht een feestje.

Snoepgoed: Chocoladepepernoten van de Aldi

Sinterklaasgoed at ik bijna niet dit jaar, behalve de chocoladepepernoten van de Aldi. Of nee, ik heb wel af en toe ook andere varianten gehad (van de Albert Heijn en van de Coop), maar vond die van de Aldi toch echt het lekkerst. Vooral omdat ik de smaken van de drie pepernoten lekker van elkaar vond verschillen, terwijl het bij andere merken soms allemaal een beetje hetzelfde smaakt en vooral de pure variant te soft is.

Favoriete eten - 15of2015 - Ben&Jerry's What-a-lotta chocolate cookie core

IJs: What-a-lotta Chocolate cookie core van Ben & Jerry’s

Dit jaar kwam er een nieuwe ijssmaak op de markt van Ben & Jerry’s en die is meteen een van mijn favorieten geworden. Op de deksel staat: ‘Chocolate ice cream with chocolatey cookies & a crumbled chocolatey cookie core’. Chocola, chocola, chocola dus. En koekjes. En ijs. Het is belachelijk slecht, maar ook zo belachelijk lekker.

Sap: Energise van Innocent

Het lekkerste sapje van het jaar vind ik de ‘Smoothie plus’ van Innocent in de ‘smaak’ Energise. Met appel, rode druif, banaan, aardbei, kersen, zwarte bessen, bietensap, lijnzaad en guarana en toegevoegde vitaminen. Het smaakt voor mij echt als een soort comfortfood, zo zacht en zoet, en bovendien ben ik altijd dol geweest op zwarte bessen. Ik vind de smaak fantastisch. Enige nadeel is dat het nogal duur is. Dus ik dronk het niet ontzettend veel. Ach ja, daar blijft het nog een beetje speciaal van.
Wat mijn vriend en ik wel veel dronken was sinaasappelsap uit jerrycans van Fruity King. Niet het meest pure sap, maar vooruit.

Zuivel: Breaker bosbes-banaan van Melkunie

Ik vind Breakers altijd een beetje gek, zo uit zo’n zakje, maar wel praktisch. En ik ontdekte een versie met banaan en bosbes, die ik erg lekker vind. Een meer ‘all time’ favoriet is chocolademelk, van Chocomel. Blijft gewoon erg lekker.

Kaneelsterren - Bolletje - 15of2015 - Michelle brouwt

Koek: Kaneelsterren van Bolletje

Ik ben echt een koekiemonster en vind eigenlijk bijna alle koeken wel lekker. Alleen van mokka-achtige dingen word ik niet zo blij. Maar de lekkerste koeken vind ik, misschien ligt het aan de tijd van het jaar, de kaneelsterren van Bolletje. Er zit een laagje witte chocolade onderop en in combinatie met de kaneelkoek is dat een fijne combinatie tussen romig en bros. Ik ben elk jaar weer blij als ik ze in het schap zie liggen.

Jaarwinnaar: Tony’s Chocolonely

Ja, de ‘winnaar’ dit jaar is toch wel die onweerstaanbare chocoladereep van Tony’s Chocolonely. Alleen al om die vrolijke verpakking, die zo leuk weggeeft en die zo leuk in de kast of op tafel ligt (al is dat nooit lang).

>> Wat is jouw favoriete eten en drinken van 2015? <<

|| Alle foto’s in dit bericht zijn door mijzelf gemaakt en niets in dit bericht is gesponsord ||

Een reactie plaatsen

Om je zo fijn mogelijk op deze website te laten rondkijken, maak ik gebruik van cookies en daar moet ik je even van op de hoogte brengen. || Meer informatie ||

Net als veel andere sites maakt ook Michellebrouwt.nl gebruik van cookies om je zo fijn mogelijk op deze blog te laten surfen. Als je de website blijft gebruiken, of simpelweg klikt op 'Accepteren' in de balk hieronder, dan geef je aan dit oké te vinden. Wil je dit niet, dan mag je gewoon blijven lezen, maar het kan zijn dat niet alles dan even goed werkt - de cookiemelding zal bijvoorbeeld in beeld blijven. Als je cookies accepteert wordt jouw keuze drie maanden bewaard blijven tenzij je zelf je cookiegegevens in de tussentijd wist. Dan zal de balk weer in beeld verschijnen.

Uitleg sluiten