Vooruitblik op de halve finale van K3 zoekt K3

Finale K3 zoekt K3 kandidaten (halve finale, 8 halvefinalisten)

De vrolijkste talentenjacht ooit is na vier auditierondes, twee bootcampafleveringen en twee liveshows toch iets dramatischer geworden. Er zijn in de tussentijd dan ook al hele bergen meisjes afgevallen. Dat kon niet anders dan gepaard gaan met tranen. Maar gelukkig ook nog altijd met een hoop gelach, veel grappen (vooral veel foute grappen van Gerard Joling) en veel plezier. De stemming blijft opperbest.

Na acht afleveringen is het tijd  voor een nadere inspectie van de kandidaten en een vooruitblik op de K3 zoekt K3 finale. Want met hoeveel meisjes gaat die nu eigenlijk van start?

Terugblik K3 zoekt K3: bootcamps

Vier afleveringen werden er maar liefst gewijd aan de audities waarin kandidaten voor de honderdkoppige jury verschenen. Van de zesduizend inschrijvers mochten er honderd auditie komen doen en na vier afleveringen bleven daar zesentwintig van over. Zij werden vervolgens door de bootcampmolen getrokken.

Dat begint met het binnen een uur instuderen en zingen van de nieuwe single 10.000 Luchtballonnen waaruit elf afvallers volgen en vijftien kandidates die een tourbus mogen instappen om het laatste stuk naar de Ardense bootcampvilla in teams op tandems, of eh, tridems, af te leggen. Zij krijgen vervolgens workshops in zang, dans, dictie, improvisatie en uitstraling. De aflevering eindigt met een optreden van vijf trio’s. Zes meisjes worden naar huis gestuurd.

Of toch drie, want waar Hanne, Jindra en Demi aan het eind van de eerste bootcampaflevering nog buiten de tourbus vielen, komen ze de tweede bootcampaflevering terug met liveshowtickets op zak. De andere negen kandidaten worden aan het oordeel van de kinderjury onderworpen waarbij Lauren de vierde wildcard voor de liveshows uitgedeeld krijgt. Alle twaalf kandidates treden deze aflevering op in trio’s. Naast de vier wildcardwinnaars worden er nog zes meisjes uitgekozen die door mogen.

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - bootcamp (26)
Bron: nieuwsblad.be

De eerste twee liveshows

En hopla, zo zijn de bootcamps na zes afleveringen voorbij. De Belgische Hanne, Lauren, Nora, Marthe en Laura gaan voor een plek in de nieuwe K3 en uit Nederland zijn Klaasje, Lisa, Jindra, Demi en Suzan nog in de race. Hanne krijgt voor de tweede keer een wildcard toebedeeld door de kijkers thuis die haar direct door naar de tweede liveshow stemmen.

De eerste liveshow gaat als een tierelier. Hanne opent de show, er zijn drie trio’s gevormd waarvan het groepje van Lauren, Klaasje en Marthe dat De 3 Biggetjes zingt door de kijkers wordt veiliggesteld. De overige zes meiden doen een soort sing-off. Jindra krijgt hierbij tegen alle verwachtingen in van de kijkers de meeste stemmen voor haar solo. De jury beslist over de laatste vijf kandidaten. ‘Bottom two’ zijn Suzan en Laura en de jury besluit Laura naar huis te sturen.

De tweede liveshow, de kwartfinale, opent met een groepsoptreden van de negen kandidates die Hallo K3 zingen. Vervolgens treden de negen meiden weer in trio’s op. Het groepje van Lauren, Hanne en Jindra zingt Verliefd en krijgt de meeste stemmen van het publiek. De andere zes kandidaten zingen weer solo, waarna Marthe door het publiek wordt veiliggesteld. De laatste keuze gaat tussen Suzan en Nora. Waar ze vorige week nog op het nippertje werd gered, moest Suzan er nu toch echt aan geloven.

Na de kwartfinale van 23 oktober zijn er nog acht meisjes over die komende aflevering in de halve finale van K3 zoekt K3 staan. Nog vier Vlamingen en vier Nederlanders. Maar wie zijn dat eigenlijk precies?

Halve finale K3 zoekt K3: de finalisten

BELGIË

Marthe

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - Marthe De Pillecyn
Bron: Youtube

Marthe is geboren in Duffel en woont in Kontich. Ze is negentien jaar en daarmee de jongste van de acht overgebleven kandidates. Ze studeert Kinderzorg en is al bekend bij de jury doordat ze al acht jaar in het Studio 100-koor zingt. Ze zingt vaak en veel en grijpt iedere mogelijkheid aan om op te treden. Dat doet ze vaak op school, het Sint-Norbertusinstituut; op open dagen maar ook op bijvoorbeeld een evenement dat Snorrock heet. Ze maakt ook graag muziek met haar gitaarspelende vriendje en verscheen eerder in Belgium’s Got Talent met de Young Artist Academy. Ze deed auditie met het nummer Verliefd (aflevering 3) en kreeg van alle vier juryleden een ‘ja’.

Lauren

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - Lauren De Ruyck
Bron: deveerendemuze.blogspot.nl

Lauren uit Gent is twintig jaar en studeert Psychologie. Ze heeft veel ervaring met zingen en acteren. Zo deed ze in 2010 mee aan het Junior Eurovisiesongfestival en speelde ze in verschillende musicals. Ze is sinds 2011 te zien als Femke in de jeugdserie Galaxy Park van Studio 100. Ook zat ze in de jury van de juniormusical ‘Kadanza’ en maakt ze muziek onder de naam Lauren Anny J bij een platenlabel in Londen.
Haar auditie in aflevering 2 was een lastige voor Gert, omdat hij haar los van haar bekendheid moest bekijken. Ze zong Je hebt een vriend en K3 maakte het Gert makkelijk met drie ja’s op een rij.
Grote voorbeelden voor Lauren zijn Audrey Hepburn en Michael Jackson.

Nora

Finale K3 zoekt K3 - finale (vooruitblik) - Nora Gharib
Bron: gva.be

Nora is 21 jaar en komt uit Antwerpen. Ze werkt als verkoopster in een kledingwinkel en heeft een Marokkaanse achtergrond. Af en toe staat ze model voor Marokkaanse bruismode. Zonder enige ervaring met dansen en zingen deed ze auditie (in aflevering 2) en veroverde de harten van zowel het publiek als de jury met het nummer Drums gaan boem. De jury was unaniem, dus Nora mocht met vier ‘ja’s’ op zak richting de bootcamps. De moslima doet wel aan de ramadan maar niet aan hoofddoeken en ziet zichzelf al op koektrommels staan.

Hanne

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - Hanne Verbruggen
Bron: mechelenblogt.be

Hanne is geboren op 3 maart 1994 en is dus 21 jaar. Ze komt uit Mechelen, studeert communicatiewetenschappen en kreeg vier ‘ja’s’ van de jury bij haar eerste auditieronde (in aflevering 1), waar ze het nummer Trouwen zong. Nooit eerder stond ze op een podium; de enige plek waar ze zong was de douche. Het voorbereiden voor haar auditie deed ze dan ook op haar slaapkamer. Hanne heeft drie oudere broers die allemaal een muziekinstrument bespelen. Haar moeder zong in een kerkkoor, haar vader vormde met zijn zoons een muzikale groep. Hanne deed niets met haar muzikale genen, tot haar auditie bij K3 zoekt K3.
Ze is groepsleidster van kinderen met een beperking bij de scouts (padvinderij). Voor de kinderen zong ze al wél eens liedjes van K3.

NEDERLAND

Lisa

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - Lisa Michels
Bron: missnederland.nl

Lisa komt uit Houten maar woont in Amsterdam en is vijfentwintig jaar en daarmee de oudste van de acht halvefinalisten. Ze is zowel danseres als zangeres als model. Ze stond model voor onder andere Bacardi, Afrojack en YC Jewels en stond dit jaar in de finale van Miss Nederland. Ze zong in meidengroep The Lips en deed eerder mee aan The Next Pop Talent waar ze het schopte tot de kwartfinale. Bij K3 zoekt K3 deed ze auditie met het nummer Tele Romeo (in aflevering 2) en kreeg van de jury drie stemmen voor. Kristel had haar twijfels en stemde ‘nee’.
Feitje van de week: Lisa heeft een Zweedse moeder.

Klaasje

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - Klaasje Meijer (Alieke)
Bron: piano3daagse.nl

Klaasje is twintig jaar, woont in Amsterdam en is student Klassiek aan het Conservatorium. Ze is opgegroeid als ‘kerkmeisje’: haar vader is dominee en haar moeder organist. Haar ouders wonen in ’s Gravezande naast de kerk. Klaasje komt uit een groot gezin: ze heeft drie zusjes en een broertje; ze is zelf de oudste van het stel. Het gezin houdt zich veel bezig met muziek, de vrouwen zingen samen in het ‘Meijer Quintet’ in de kerk. Klaasje zingt niet alleen maar speelt ook dwarsfluit. Ook zit ze op turnen. Klaasje heet in het dagelijks leven eigenlijk Alieke; Klaasje is haar doopnaam.

Ze deed (in de eerste aflevering) auditie met de ballad Je hebt een vriend en kreeg hiervoor vier ‘ja’s’ van de jury.

Jindra

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - Jindra van Schaijk
Bron: Twitter

Jindra is 22 jaar, komt uit Etten-Leur en woont in Amsterdam. Ze deed auditie (in aflevering 4) met het nummer Loko Le en veroverde de jury van wie ze unaniem door mocht naar de bootcamps.

Jindra is afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg en is nu musicalactrice. Ze speelt op dit moment mee in de musical ‘The Sound of Music’. Ook werkt ze als danseres voor de dinnershow Pandora van RTL.
Voor K3 zoekt K3 wil Jindra haar zangkwaliteiten ontwikkelen en de stempel ‘Musical’ kwijtraken.

Demi

Finale K3 zoekt K3 - finale (vooruitblik) - Demi Matenahoru
Bron: omroepzeeland.nl

Demi is 21, komt uit Middelburg en woont in Amsterdam. Na het behalen van haar middelbareschooldiploma ging ze werken in de horeca. In de zomer werkt Demi vooral op het Parade festival. Demi is half-Moluks; haar vader is van Molukse afkomst.

Demi deed in 2011 mee aan The Voice of Holland en schopte het daar tot de Battles. Bij K3 zoekt K3 deed ze auditie met het nummer Hart Verloren (in aflevering 4), wat haar vier ‘ja’s’ en grappen over de blauwe plekken op haar benen opleverde.

Favorieten

Hoe populair zijn de kandidaten eigenlijk bij het publiek? Met honderd procent zekerheid valt het natuurlijk niet te zeggen, maar er valt wel het een en ander op. Zo is Hanne al twee keer door de stem van het publiek een stap verder gekomen: ze kreeg een wildcard waardoor ze sowieso de eerste liveshow overleefde en werd in de tweede liveshow met haar groepje veiliggesteld. Lauren ontving een wildcard van de kinderjury en zat beide liveshows in het door het publiek als beste uitgeroepen groepje en lijkt dus ook populair. Ook Jindra gaat aardig: zij werd in de eerste liveshow na haar solo-optreden veiliggesteld door de kijkers thuis en zat in de tweede liveshow in het groepje dat door de stemmers werd vrijgesteld van de solo-opdracht. Klaasje zat in de eerste liveshow in het groepje waarop het meest gestemd werd.

Duidelijker is misschien het aantal likes op de officiële Facebookpagina’s van de kandidaten. Hieronder een lijstje met het aantal likes op zaterdag 24 oktober 9.15 uur en het lijstje even later op zondag 25 oktober 17.30 uur, op volgorde van aantal likes. In de derde kolom nog de ‘tussenstand’ toegevoegd van vlak voor de halve finale op vrijdag 30 oktober.

Zaterdag 24 oktober (9.15 uur) Zondag 25 oktober (21.15 uur) Vrijdag 30 oktober (20.15 uur)
1. Hanne 33.826 1. Hanne 38.213 1. Hanne 39.872
2. Nora 19.909 2. Klaasje 25.892 2. Klaasje 29.461
3. Klaasje 18.712 3. Marthe 21.220 3. Marthe 23.589
4. Lauren 16.446 4. Nora 20.524 4. Nora 20.972
5. Marthe 15.745 5. Lauren 17.288 5. Lauren 18.467
6. Jindra 11.236 6. Jindra 12.196 6. Jindra 12.954
7. Lisa 11.016 7. Lisa 12.077 7. Lisa 12.933
8. Demi 5071 8. Demi 5739 8. Demi 6520

1. Hanne 39.872, 2. Klaasje 29.461, 3. Marthe 23.589, 5. Lauren 18.467,

Hanne is op Facebook de duidelijke publieksfavoriet en Demi nog duidelijker het minst geliefd.

Mijn persoonlijke favorieten zijn Hanne, Lauren, Klaasje, Marthe en Jindra. Als deze vijf in de finale staan kan het voor mijn gevoel niet meer misgaan. De andere drie vind ik minder geslaagd. Zo vind ik Lisa wel leuk, maar te modellerig en te gericht op persoonlijke fame. Ik vind haar, net als Demi, meer een solo-artiest. Zeker als ik kijk naar wat ze eerder deden (solo-ambities in andere talentenjachten), kan ik me niet voorstellen dat deel van K3 zijn echt hun droom is. Een beroemdheid zijn in de muziekindustrie wel, maar specifiek K3 voel ik daar niet – ik vrees dat zij K3 na een paar jaar al gedag gaan willen zeggen voor een solocarrière. Nora vind ik sympathiek maar ik vind haar zangkwaliteit helaas echt te wensen overlaten en haar optredens missen voor mij vaak wat passie.

Finale K3 zoekt K3 kandidaten - kwartfinale - halve finale - acht halvefinalisten
De halvefinalisten, bron: sbs6.nl

De halve finale

Komende aflevering (30 oktober) is dan alweer de halve finale van K3 zoekt K3. Hierin zullen nog twee meisjes afvallen. Gert heeft namelijk bij Q-music laten vallen dat in de K3-finale, die plaatsvindt op 6 november, zes meisjes staan. Voor de halve finale kon het publiek thuis korte tijd via de website van K3 zoekt K3 bepalen welke nummers de acht halvefinalisten moeten brengen.

De keuzes waren (met erachter in het groen mijn kandidaatkeuze):

1. Waar zijn die engeltjes? (Jindra)
2. K3-Airlines (Lisa)
3. Wanneer zie ik jou terug? (Nora)
4. Eyo (Hanne)
5. Hart Verloren (Marthe)
6. Oya Lele (Klaasje)
7. Hippie Shake (Demi)
8. Leonardo (Lauren)

Zelf ben ik dus benieuwd hoe Demi het doet met hoge nummers als Hippie Shake. Bij Marthe zou ik graag een wat sneller, meer uptempo nummer zien, zoals Hart Verloren. Ik ben benieuwd hoe Hanne het afwisselende Eyo zingt en wat Lauren zou doen met Leonardo. En hoe swingt Klaasje op Oya Lele? Kan Nora het publiek raken met Wanneer zie ik jou terug? Ik zou Jindra willen zien stralen bij Waar zijn die engeltjes? en wie weet kan Lisa zichzelf overstijgen met K3-Airlines.
Waar zijn die engeltjes? zou ik in elk geval niet aan Hanne of Klaasje geven omdat zij dat tijdens de bootcamps al hebben gedaan, net als ik Jindra of Marthe K3-Airlines niet zou laten doen om dezelfde reden. Het trage nummer Wanneer zie ik jou terug zou ik liever niet zien bij Klaasje en Lauren, aangezien zij al auditie deden met de ballad Je hebt een vriend. Tot zover mijn stemtips voor volgende week.

Finale K3 zoekt K3

De finale van K3 zoekt K3 vindt dus plaats op vrijdag 6 november en wordt net als alle voorgaande afleveringen om 20.30 uur bij SBS 6 uitgezonden. Gert Verhulst heeft bij Q-Music (Dauwe & Vancoillie) laten vallen dat er zes kandidaten in de finale zullen staan. Dat wil zeggen dat er volgende aflevering in de halve finale twee meisjes zullen afvallen in plaats van een.

 >> Wie denk jij dat de finale nét niet halen, en wie zie jij het liefst in de nieuwe K3? <<

5 gedachten over “Vooruitblik op de halve finale van K3 zoekt K3

 1. Ik vind dat Lauren en Jindra met afstand de beste zangstemmen hebben.
  Nora was inderdaad niet zuiver vorige week, waardoor ik denk dat zij zal moeten verdwijnen. Hoewel het voor de nieuwe K3 ideal zou zijn geweest om ook de culturen in Vlaanderen en Nederland tot uiting te laten komen met een moslima in de groep.
  Ik vind Klaasje te breekbaar, maar ze heeft wel betoverende ogen. Echter gaat zij het niet redden als K3 in de harde artiesten wereld.
  Lisa kijk ik graag naar, maar ik denk idd dat ze te solistisch is. Daarbij denk ik dat er naar 2 vlaamse dames en 1 nederlandse gekeken gaat worden.
  Dan gaat het dus tussen Hanne en Marthe als 3e K3tje. Moeilijke keuze, omdat ik ook denk dat Marthe te breekbaar zal zijn in de artiestenwereld, terwijl ze wel een betere stem heeft als de vrolijke Hanne.
  De nieuwe K3 is wat mij betreft dus Jindra – Lauren en Hanne

  • Lauren, Hanne en Jindra vind ik een hele goeie! 🙂 Ik vind Hanne echt heel goed in de nieuwe K3 passen, qua karakter. Ik bedacht laatst ook hoe goed zij eigenlijk ook gewoon meedoet met de choreografieën terwijl dat dansen voor haar helemaal nieuw is, terwijl ik Marthe wat houteriger vind. Ik denk dat Hanne het ook beter doet in de televisieserie dan Marthe. Hopelijk krijgen we de kandidaten ook nog acterend te zien.

Een reactie plaatsen

Om je zo fijn mogelijk op deze website te laten rondkijken, maak ik gebruik van cookies en daar moet ik je even van op de hoogte brengen. || Meer informatie ||

Net als veel andere sites maakt ook Michellebrouwt.nl gebruik van cookies om je zo fijn mogelijk op deze blog te laten surfen. Als je de website blijft gebruiken, of simpelweg klikt op 'Accepteren' in de balk hieronder, dan geef je aan dit oké te vinden. Wil je dit niet, dan mag je gewoon blijven lezen, maar het kan zijn dat niet alles dan even goed werkt - de cookiemelding zal bijvoorbeeld in beeld blijven. Als je cookies accepteert wordt jouw keuze drie maanden bewaard blijven tenzij je zelf je cookiegegevens in de tussentijd wist. Dan zal de balk weer in beeld verschijnen.

Uitleg sluiten