Wie is de Mol? 2016 – aflevering 1: Hosselen, sjorren en verdedigen

Wie is de Mol aflevering 1 - recap - topito - 2016
Ieder jaar begint voor mij pas echt met Wie is de Mol? Op deze manier begint elk jaar dus eigenlijk goed. Hoe tof is dat? Dit jaar ben ik ook weer van de partij en omdat ik nu toch mijn vrolijke blog heb, kan ik mijn theorieën en tunnelvisies hier mooi kwijt. Nu eerst een recap van Wie is de Mol aflevering 1. Of eigenlijk een dikke vette samenvatting.

Voorgevoel en voorspelling vooraf

De weken voor Wie is de Mol? begint heb ik het Molboekje bestudeerd, de app op de smartphone van mijn vriend geïnstalleerd, de Buzzcapture-spoilers naar aanleiding van social mediagedrag in me opgenomen en ben ik gaan rondneuzen en meepraten op verschillende forums. Allemaal om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn en in staat te zijn de Mol te kunnen ontmaskeren. Ik zie dat toch ieder jaar weer als mijn persoonlijke missie.

In de het filmpje ‘1 minuut aflevering 1‘ valt me op dat Art Rooijakkers zegt: “Dit spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug”. In het Molboekje staat bij de tips van oud-Mol Margriet van der Linden exact datzelfde zinnetje. Doordat ik dit twee keer precies zo tegenkwam ga ik goed letten op de groepsfoto’s van de afleveringen, omdat ik denk dat de Mol dan (altijd) op de achterste rij staat. Die link legde ik in elk geval.
In het Molboekje staan alvast twee groepsfoto’s en op beide foto’s staan Tim Hofman, Klaas van Kruistum, Remy van Kesteren en Rop Verheijen op de achterste rij. Die vier mannen houd ik dus extra in de gaten.

In de app en de widm-pool heb ik Annemieke ingevuld als Mol omdat ik bij haar een soort voorgevoel heb dat ik niet kan verklaren. Ik denk dat Rop als eerste afvalt, ook dat is puur een gevoel. Als winnaar voorspel ik vooraf Klaas en als verliezend finalist Tim. Wilde gokjes, hoor.
Goed, dit was vooraf, de rest schrijf ik na afloop van de aflevering!

Wie is de Mol aflevering 1 - Marjolein metro

Wie is de Mol aflevering 1: de opdrachten

De metro
De kandidaten beginnen deze opdracht bijna zoals vorig seizoen: op een treinstation op zoek naar mensen die aan bepaalde omschrijvingen voldoen. Dit keer alleen wel in een rijdende metro – ondergronds. Alle kandidaten komen er op een ander station bij. In de opdrachtuitleg staat: “De eerste kandidaat stapt op bij Centro de los Héroes”. Dat is Klaas, de held.

Ze moeten lijn 1 pakken, want die legt deze route af, in zestien (!) stations. Dit is het zestiende seizoen, in 2016, dus die 16 stations zijn natuurlijk té toevallig. Anyway, het metrostel waar Klaas en Art in stappen heeft nummer M-1285. Klaas krijgt hierin een opdracht, maar mag deze weggooien want hij krijg een speciale missie van Art. Achter de rug van de andere kandidaten om dus. Oeh! Dan komen de andere kandidaten de metro in, wel in een ander wagonnummer, namelijk M-1272. De metro legt onderstaande route af in zo’n twintig minuten (volgens Art):

1 Centro de los Héroes Klaas
(1 muzikant)
2 Francisco Alberto Caamaño
(Universidad Domínico Americana)
Annemieke*
2 mensen van ‘jouw’ leeftijd (36)
3 Amín Abel
(UASD)
Marjolein*
3 mensen in uniform
4 Joaquín Balaguer
(Ministerio de Educación)
Tim
4 vrouwen met de naam Maria
5 Casandra Damirón
(Teatro Nacional y Plaza de la Cultura)
Airen
5 mannen met baarden
6 Juan Bosch
(Av. 27 de Febrero)
Rop*
6 vrouwen met rode nagellak
7 Juan Pablo Duarte
(Centro Olímpico, Av. John F. Kennedy)
Remy*
7 mannen me de naam Juan
8 Manuel Arturo Peña Batlle
(Villa Juana)
Cécile
8 mannen met rugzakken
9 Pedro Livio Cedeño
(Cementerio Nacional)
Taeke*
9 mooie meisjes
10 Los Taínos
(Villas Agrícolas, Av. Nicolás de Ovando)
Ellie*
10 mensen met een hoofddeksel
11 Máximo Gómez
(La Isabela)
12 Hermanas Mirabal
(Parque Mirador Norte)
13 José Francisco Peña Gómez
(Los Guaricanos)
14 Gregorio Luperón
(Sol de Luz, Cerros de Buena Vista)
15 Gregorio Urbano Gilbert
(Ensanche La Paz)
16 Mamá Tingó
(Villa Mella, cerca de la Av. Charles de Gaulle)

* Dit zijn gokjes op basis van logisch denken, bij degenen zonder sterretje was de stationsnaam in beeld, tijdens de aflevering of in backstagefoto’s –  bij dezen met een sterretje dus niet.

In de metro waar Klaas en Art dus niet in zitten gaat het er hectisch aan toe. Annemieke is druk bezig mensen te zoeken en hévig verbaasd als Marjolein Keuning haar dan passeert: “Draai ik me om, staat Marjolein daar!” Helemaal in de war daarvan. Tim weet zijn opdracht lekker helder te ‘vertalen’: “Je bent in Zuid-Amerika en het eerste wat je nu gaat doen is vrouwen hosselen. Nou, dat kan ik.” Dat klonk misschien iets te zelfverzekerd. Al gauw relativeert hij de boel: “Het was wel een klein beetje awkward. Vertaal het even terug naar huis: stel je staat in Amsterdam in de tram en iemand begint opeens ‘Peter, Peter, Peter’ te roepen, dan denk je ook eh nou, hè, die is op verlof.” Helder, Tim, bedankt. Met zijn vrouwen onder de arm banjert hij het metrostel door op zoek naar genoeg Maria’s.

Wie is de Mol aflevering 1 - Tim - metro

Airen Mylène hosselt ondertussen haar vijf mannen met baarden bij elkaar. “Koekie” zegt ze. Whatever that means. Of was dat een verwijzing naar het “Eitje koekie” van Viktor Brand in het vorige seizoen? Rop vraagt iedereen z’n nagels te laten zien. “Can I see your nails please? Could you show me your nails? Red nails, anyone?” Nagels checken is de nieuwe kaartcontrole. Dit werkt niet echt, dus hij gooit het dan maar over de Spaanse boeg die hij aangeleerd krijgt: “Uñas rojas!”

Cécile kan jammer genoeg niet zo goed Spaans, het woord voor rugzak is haar onbekend. Ik heb het even opgezocht, Cécile, het is mochila. Of mochito(+), wat jij wil. Remy roept ondertussen wanhopig om Juan: “Are you not Juan?”, “It’s for TV!”

Ellie is intussen ook ingestapt en zucht al als ze de opdracht net heeft voorgelezen. Ze gaat toch maar aan de slag. “Dus ik begin mensen aan te spreken…” (‘I don’t need you’, en ze duwt een mannetje aan de kant) “…die in eerste instantie een beetje een bars gezicht hebben.” Nee, heeft niks te maken met hoe je ze aanspreekt, hoor. Marjolein houdt haar drie mannen, die ze wel met ‘Annemiek’ wilde delen, van Taeke Taekema weg om vervolgens Taeke volledig te negeren en naar buiten te kijken: “Oh, kijk eens even hoe mooi het hier is!”

Tim helpt Rop zoeken naar uñas rojas en krijgt “zo wham” een kind in zijn armen gedrukt. Dat vind Tim toch wel een beetje bizar. “Ik heb vier vrouwen en een kind en ik ben er net tien uur.” Remy vindt geen Juan maar wel een Juana, wie hij later Juanita noemt, “close enough”, maar neemt haar toch niet mee. Rop raakt wat rode nagels kwijt. Gelukkig vindt hij Cécile met haar rode teennagels.

Op het station laten ze hun locals aan Art zien. Taekes negen mooie meisjes worden als eerst geteld want die willen snel naar huis. Ik weet niet wat Taeke met ze uitgespookt heeft, maar dat Art in zijn handjes knijpt en ze aanspreekt met “Hola, guapa” maakt het vast niet beter. Ellie kon geen tien mensen met hoofddeksels meekrijgen uit de metro, slechts vijf heeft ze kunnen arresteren, eh, vangen, eh, nou ja. Maar gelukkig is daar nog Klaas, met zijn speciale missie. Hij moest inschatten of het de kandidaten ging lukken om 54 mensen bij elkaar te sprokkelen. Klaas dacht van niet. Dat gokje klopte. 1000 euro in de pot. Hatsikidee. Iedereen juichen, Marjolein twee duimpjes in de lucht.

Op de voorkant van de tien groene briefjes van honderd die Art uitdeelt, staat het hoofd van Cécile. De achterkant valt voorlopig niemand op. “Goed slecht gedaan, jongens, top”, jubelt Klaas. Als Ellie oppert penningmeester te worden, protesteert Taeke met de vraag: ‘Waarom zullen we het niet eerst even houden?’ terwijl hij in zijn handen wrijft. Tim is het met Taeke eens en levert zijn briefje van honderd morgen in. Net als Taeke. Tim en Taeke. Nu al een topduo.

Wie is de Mol aflevering 1 - Art - achter je rug

Topito

De volgende dag gaat de groep met de bus op weg naar rustiger gebied: de zandduinen van Baní. Marjolein wil een verbond sluiten en gaat kijken we ze daarvoor kan ‘inhuren’. Ik zou zeggen, geef de pot maar niet aan Marjolein want die koopt er bondgenoten van.

Art zegt in de opdrachtomschrijving dus iets geks:

“Dit spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug. Behalve voor de Mol, die kent de tegenstanders al, maar al te goed zelfs.”

Ik heb toch het idee dat daar iets mee is. Anyway, de deelnemers mogen blind een naam uit een bakje halen een een plek geven op een bord. Art zegt dat de kandidaten goed moeten nadenken over plek die ze kiezen, omdat die bepaalt of je een scherm gaat zien na de test of niet. Maar iedereen plempt het bordje gewoon zoveel mogelijk in het veilige midden. Wat henzelf dan weer in gevaar brengt, maar oké, doe maar joh.

De groep heeft tien minuten de tijd om een reuzentopito een hele duinvlakte over te slepen. Annemieke roept dat het doel is de 2000 te halen, dan is iedereen safe en al het geld binnen. (Maar dit blijkt dus achteraf niet per se waar te zijn). Klaas krijgt behoorlijk wat commentaar tijdens de opdracht. Ik zie zelf eigenlijk vooral Marjolein nauwelijks kracht zetten, net als Airen en Cécile (die uit haar comfort zone is, want op platte schoenen: “Dan kan ik eigenlijk niks”. Serieus? Bestaat dat?) Cécile weet ook niet hoe de topito heet waar ze oncomfortabel aan loopt te sjorren: “Mojito(+) , pepito? Dat molleh, die driehoek”. Yo, Cécile, wat zeg je allemaal?

Ellie heeft haar zeurmodus weer aangezet en benoemt even dat het lóódzwaar was. Marjolein krijgt de opmerking of ze nog écht gaat trekken. Maar Marjolein verklaart: “Ik trek me helemaal gek”. Oké dan, maak dat de kat wijs. Of de Mol of zo. Taeke, Klaas en Tim lijken het hardst te werken om die topito ergens te krijgen. Remy ook, maar die besluit op een gegeven moment dat zijn losse veter levensgevaarlijk is en dat die eerst vast moet (“Stop ‘m in je zak,” zegt Klaas). Klaas kan er ook wat van, die laat zich even een keertje onderuit glijden en wikkelt zich in een touw waardoor hij bijna plat getrokken wordt. Komt Taeke opeens met de opmerking “Geld is niet belangrijk”. Nou ik weet niet hoor, Taeke, in dit spel misschien toch wel. “Blind fanatisme,” noemt Remy het.

Marjolein denkt vervolgens dat anderhalve minuut genoeg is om de reuzentopito nog drie vakken omhoog te hijsen. Dus belandt de topito half in het geldvak en half in het vak van Taeke. Wat dus zowel voor de pot als voor Taeke geen drol oplevert.

Wie is de Mol aflevering - Ellie tegen Tim

Penningmeesterperikelen

De volgende ochtend commandeert, eh, roept Ellie Klaas en Remy bij zich omdat ze vermoedt dat haar penningmeesterschap haar zal worden “afgenomen”. Ze wil voorkomen dat het geld in handen valt van Tim of Taeke. Ik weet niet welke politiealarmen bij Ellie zijn afgegaan maar ze is er wel érg stellig in dat Tim het in elk geval niet krijgt. Jeutje.

Na de topito-opdracht wordt er vergaderd. “Gewoon alles meteen blind aan Ellie geven, dat is hartstikke dom,” vindt Cécile, die niet snapt dat de groep ‘slaafs’ een penningmeester zoekt terwijl dat hen niet is opgedragen. Annemieke vindt dat het wel moet want “anders hebben we geen enkele grip op dat geld”. Right. Het stemmingsrondje is een beetje vreemd. Cécile mag van Annemieke als eerste stemmen en gaat voor Remy. Rop kiest Ellie. Taeke gaat voor Tim – quelle surprise. Marjolein nomineert Klaas, Remy ook en Tim gaat daar zomaar in mee. Airen kiest voor Remy, Annemieke voor Ellie, en dan stemt Cécile opeens nog een keer, maar dit keer voor Klaas. Uitermate fascinerend. Klaas vindt daar ook wat van.

Wie is de Mol aflevering 1 - penningmeester Klaas

Aflevering 1: algemeen

Nog even over het grotere geheel. In de leader zijn verschillende teksten of uitroepen te horen. Met ondertiteling aan zijn die heel makkelijk duidelijk te krijgen – soms zijn ze namelijk niet precies te verstaan. Eerst zie je Tim rennen en hoor je: “Hier! Ik heb je hier nodig!”, dan zie je Airen dansen en hoor je “Woeh!” (Tja, het wordt speciaal ondertiteld, sorry). Vervolgens spreekt er een wit masker: “Het spel verandert achter je rug” en is Remy in beeld. Dan komen Marjolein, Rop en Cécile zonder uitspraak, waarna “Een, twee” Taeke in beeld komt. Dan zijn er “SCHOTEN” bij Ellie, dan komt Klaas en tot slot de uitroep: “O my God! Achter jou” van Annemieke Schollaardt. De leader sluit weer af met de groepsfoto waarbij het fluisterregeltje ‘Trust Nobody’ van Horace Cohen te horen is.

De titel van de aflevering is ‘wijsmaken’ – wat kan duiden op het wijs maken van de Mol door Art, maar aan elkaar geschreven betekent het dat je iemand iets laat geloven wat niet waar is. Dat heb ik nog niet in de aflevering kunnen terugvinden, jullie wel?

De aflevering begon met Art die de Mol instrueert. Meneer of mevrouw Mol heeft een zwarte capuchon op, dus aan haarkleuren gissen kunnen we gewoon niet beginnen. Art houdt een spreekbeurt over de Dominicaanse Republiek: “De ideale arena voor jou als Mol. Ik zou zeggen: verdiep je in het land. Het levert je enorme voordelen op”. Interessant, maar hoe dan? De kandidaten mogen zichzelf dit jaar niet voorstellen, dat doet Art voor ze in zijn tweede spreekbeurt.

Wie is de Mol aflevering 1 - mozaïek - molgeld - ARt

Art vertelt over Airen: “Mensen willen geen spelletjes meer met haar spelen, omdat ze niet tegen haar verlies kan. Maar ze speelt zelf wel graag een kat-en-muisspel, waarbij ze de muis lijkt, maar de kat is.” Er wordt dus niet op haar gejaagd?
Over Annemieke zegt Art: “Dat is een fanatieke, felle tante. Als ze je in het vizier heeft, dan laat ze niet meer los. Ze is gevaarlijk vanwege haar analytisch en doorzettingsvermogen.” En over Cécile: “Ze kijkt dwars door je heen” en “Zal eventuele fouten direct herkennen.” Dit lijken waarschuwingen voor de Mol.

Over Ellie is Art kort: “Wat kan ik zeggen? Dat lijkt me duidelijk. Ze is gewend te rechercheren. Als woordvoerder van de politie Amsterdam is ze bij een breed publiek bekend (…)” Waarna Ellie aan het woord is in een fragment van Opsporing Verzocht: “Hij kan ook in een impuls hebben gehandeld. Hij is langs het slachtoffer gelopen, is daarna weer omgedraaid en is haar weer achterna gekomen, totdat hij bij die onderdoorgang toeslaat”. Oeh, onderdoorgang, een tunnel…

Marjolein “Wordt vaak gecast als slechterik. Ja, Marjolein heeft vele gezichten. Ze kan een rol spelen als geen ander. Ze is gevaarlijk, want ongrijpbaar.” Dit wordt bevestigd door een fragment uit Goede Tijden Slechte Tijden, waarin het gaat over zakendoen, oftewel oorlogje voeren. Is ze voor Wie is de Mol? ook als slechterik gecast?

Dan de mannen. “Klaas komt betrouwbaar over, maar hij kan vele zetten vooruitdenken. Het is makkelijk om vrienden met hem te worden, maar hij kan die vriendschap gebruiken voor z’n eigen doel.” Remy “lijkt op het eerste oog goedgelovig, zachtaardig. Maar hij is uitermate gedreven. Het is een wolf in schaapskleren.” Rop heeft “(…) humor als grootste wapen. Is de anti-held, die totaal naïef en onschuldig oogt. Is onhandig, ontwapenend. Maar daarin schuilt wel het gevaar want hij kan toeslaan op een moment dat niemand het verwacht.”

Taeke is “Een sportman die wil scoren, ten koste van alles. Winnen is belangrijker dan meedoen, concurrentie uitschakelen een tweede natuur.” In een fragment maakt Taeke met rugnummer 10 de 1-0 tegen Groot Brittannië, acht minuten voor tijd. (Ja, ik noem de cijfertjes maar even). En tot slot: “Tim houdt van puzzelen. Hij is er nog goed in ook. Hij is een tester. Hij is permanent bezig een val te zetten. Hij loert op fouten van de tegenstander, om dan toe te slaan.”

Art slaat het mapje dicht met de woorden: “Dat zijn de tegenstanders”. Opvallend dat hij dat woord ook in de omschrijving van Tim Hofman gebruikt. “We spreken elkaar pas weer bij de finale,” zegt Art, en loopt dan weg. Gezellig, Art.

De Test

Goed, terug naar de ‘echte’ aflevering. De test vindt opeens plaats in een nieuwe stad: Las Salinas. Annemieke zet haar vragen in op vier verdachten. Op de vraag ‘Wie is de Mol?’ antwoordt ze ‘Klaas’. Klaas verdacht op zijn beurt Annemieke een beetje, maar kiest nu toch Airen als Mol. Airen onthult zomaar even dat Ellie Klaas omschrijft als ‘de verwarde man met een normaal postuur’ (what the fuck?) en daar is ze het mee eens. “Je bent zo verward, Klaas, wat is er aan de hand? Zo onrustig. Zo zenuwachtig”. Daar word ik dan weer een beetje zenuwachtig van.

Cécile noemt de test een Russische roulette en vult in dat de Mol ‘vanochtend in de bus bij aanvang van de rit’ achter de chauffeur zat en niet achter de bijrijdersstoel. Daar hebben wij als kijkers volgens mij niets van gezien, dus geen idee op wie ze haar vragen heeft ingezet. Tim vindt Cécile dus met recht “een beetje een raadsel” omdat ze op het groene eurobiljet stond afgebeeld. Hij is volledig geobsedeerd door de kleur groen want hij ziet het in haar shirt, in haar schoenen en dan ook nog in de reuzentopito waar ze mee speelden.

Remy heeft “een beetje last van tunnelvisie”, een levensbedreigende ziekte. Hij zit volledig op Tim. Dat voorspelt niet veel goeds. Volgens Remy stond de Mol zijn briefje van honderd na de metro-opdracht dan ook niet af. Dan Ellie, die verdenkt Rop, en Rop zelf spreidt zijn kansen over vier personen: Airen, Klaas, Cécile en Taeke. Volgens hem is de favoriete stad van de Mol Maastricht (andere opties waren Amsterdam en Utrecht – alle kandidaten wonen in Amsterdam, behalve Airen en Cécile die in Utrecht wonen en Klaas die in Veenendaal woont.) Taeke houdt Marjolein in de gaten en klikt haar ook aan bij de laatste vraag. Marjolein zelf verdenkt Rop.

Wie is de Mol aflevering 1 - verdenkingen - test - executie

Bij de executie zitten op de achterste rij (ik noem het maar even, want die ‘achter je rug’ laat me niet los): Tim, Annemieke, Klaas, Cécile en Remy. Weer Tim, Klaas en Remy, die zitten of staan daar toch wel erg vaak. Door de topito-opdracht en de magische hand van Art worden niet de bovenste drie kandidaten op het bord (Taeke, Ellie en Remy) behandeld in de executie maar de onderste drie. Het bord wordt dus omgedraaid. Dat betekent niet alleen dat nu de onderste drie hun scherm te zien krijgen (Rop, Klaas en Annemieke), maar ook dat ze bij het begin al 2000 euro hadden gewonnen en alleen maar minder geld kregen naar mate ze de topito verder trokken.

De drie kandidaten krijgen hun scherm te zien, maar niemand hoeft naar huis. Voor de kandidaten maakte dit dus niets uit, maar voor de pot wel. Eigenlijk zijn de kandidaten die het hardst werkten bij de topito-opdracht dus het meest verdacht. Want in dit scenario leidde dat zo ver mogelijk van de 2000 euro weg. Al had Arts magische hand ook het groene houtje kunnen pakken natuurlijk. Maar geloven we dat? Ik niet.

Airen sluit de aflevering af door te zeggen dat ze het wel fijn vindt dat ze nog met z’n tienen zijn, want het is toch nog een soort Russische roulette. Huh, Cécile, is that you? “Niemand weet het,” zegt ze, “dus even nog met z’n tienen door. En dan afscheid nemen. Van één persoon. Want het blijft een spel.” En wat staat er in het Dagboek van de Mol? “We gaan dus nog even met z’n tienen door, en dan afscheid nemen van één persoon. Want het blijft een spel. Mijn spel!” Als Airen de Mol is, is dit wel héél duidelijk. Te duidelijk. Het dagboek zegt ook: “We kiezen keurig netjes een penningmeester. Om grip te krijgen op het geld. Haha! Laat me niet lachen! Maar goed”, wat zou betekenen dat Annemieke het niet is, want die had het over die grip.

Nou nou, die eerste aflevering toch weer. Schept totale verwarring. Iedereen heeft iets verdachts. Dus laat er nu maar gauw iemand vertrekken, want zo ontmaskeren we de Mol natuurlijk nooit.

Voorspelling na aflevering 1

Wie is de Mol? Annemieke
Wie is de Mol niet? Tim
Wie valt er volgende aflevering af? Ik zei Rop, maar ik denk nu Taeke
Award voor beste woordgebruik? Cécile, voor het woord versjteerd

 

>> Heb jij wel een idee wat de titel ‘wijsmaken’ betekent? En wie verdenk jij? <<

16 gedachten over “Wie is de Mol? 2016 – aflevering 1: Hosselen, sjorren en verdedigen

 1. Volgens mij is Cecil in Maastricht geboren en Marjolein heeft een rol gespeeld in Flikken Maastricht…….
  In de bus zat Klaas achter de chauffeur, heb je hier iets aan?

 2. Ellie stapt in de metro op station Professor Juan Bosch (je ziet boven haar hoofd tijdens het wachten Professor Juan staan). daar ging de logica, ik ga kijken of ik deze nog ontdekt krijg 🙂

 3. Dus dat zou kunnen betekenen dat Rop bij vraag 18 “wat is de favoriete stad van de Mol?” voor Cécile koos.
  En dat Cécile bij vraag 10 “Waar zat de Mol in de bus?” voor Klaas koos.

 4. Wat betreft wijsmaken:
  Iederéén probeert elkaar, en ons als kijkers, wel iets wijs te maken…
  Paar voorbeelden: Marjolein maakt ons wijs dat ze geen Spaans kan, maar direct daarna zegt ze wèl wat in het Spaans. Klaas maakt ons wijs dat Airen’s bordje in het midden zetten “een gebaar van goede wil” was… bij WIDM? Sure. Taeke probeert iedereen wijs te maken dat geld niet gelukkig maakt. Marjolein probeert iedereen wijs te maken dat ze “zich gek heeft getrokken”. Rop zegt achteraf in het video-dagboek “als we over de helft zijn ben ik zelf ook safe” – maar zijn bordje stond als 3e van onderen…! En Klaas beweert dat een politieagente altijd iets meer te vertrouwen is dan de rest, zelfs nog in WIDM. Tot slot probeert Cécile ons in het video-dagboek wijs te maken dat het slaafs kiezen van een penningmeester zonder opdracht maar dom is, terwijl ze zonder daar iets van te zeggen zelf gewoon meestemde om er inderdáád een te kiezen.
  Veel plezier vanavond!

Een reactie plaatsen

Om je zo fijn mogelijk op deze website te laten rondkijken, maak ik gebruik van cookies en daar moet ik je even van op de hoogte brengen. || Meer informatie ||

Net als veel andere sites maakt ook Michellebrouwt.nl gebruik van cookies om je zo fijn mogelijk op deze blog te laten surfen. Als je de website blijft gebruiken, of simpelweg klikt op 'Accepteren' in de balk hieronder, dan geef je aan dit oké te vinden. Wil je dit niet, dan mag je gewoon blijven lezen, maar het kan zijn dat niet alles dan even goed werkt - de cookiemelding zal bijvoorbeeld in beeld blijven. Als je cookies accepteert wordt jouw keuze drie maanden bewaard blijven tenzij je zelf je cookiegegevens in de tussentijd wist. Dan zal de balk weer in beeld verschijnen.

Uitleg sluiten