#13 Zeven jaar samen (#15of2015)

Zeven jaar samen - #15of2015
Onder de hashtag #15of2015, begonnen door @heimarlou op Twitter, kijk ik in de laatste vijftien dagen van 2015 terug op het jaar en tel ik af naar het nieuwe. Op 30 oktober dit jaar was ik zeven jaar samen met mijn vriend en dat vind ik heel fijn en bijzonder.

#13: Zeven jaar samen

Elk jaar vieren we op 30 oktober een klein feestje. Dat is wat mijn vriend en ik vaak doen: dagen vieren. Op onze verjaardagen pakken we elke keer groots uit met cadeaus, dat vinden we leuk. Maar op de dag dat we een x-aantal jaar samen zijn doen we vaak niet aan cadeaus. We gaan eerder uit eten of bestellen wat lekkers, en meestal drinken we ’s avonds een biertje.

Dit jaar had ik wel een cadeau geregeld. Ik heb al heel mijn leven een sterk gevoel bij het getal zeven, dus ook nu ik vierentwintig ben heb ik nog een lievelingsgetal. Dus hoe kan ik de dag dat we zeven jaar samen zijn laten voorbij gaan zonder cadeau? 😉 Daarnaast was ik ook gewoon op iets heel tofs gestuit via Instagram. Ik zag een soort ‘familieportret’ voorbijkomen bij iemand die ik volgde, in een heel vrolijke stijl. Het was een heel persoonlijk portret waarbij hobby’s en andere symbolen in een cirkel om het gezin heen staan en het gezin knus bij elkaar.

Geliefdenportret

Zo ontdekte ik illustratrice Marieke ten Berge. Je kunt haar illustraties misschien herkennen van het Flow magazine waar ze voor werkt. Ik vroeg haar meer informatie over het laten maken van een portret en vond het zo leuk dat ik het niet meer niet kon laten doen!

Ik moest wat foto’s opsturen van onszelf en de dieren, die ik er ook op wilde hebben, en van andere voorwerpen die kenmerkend voor ons waren. Niet alles, maar een deel dat in tekst misschien niet helemaal voor zich sprak. Daarnaast vroeg Marieke om een lijstje van hobby’s en feitjes, die zij zou verwerken in de cirkel om ons heen.

Ik kon bijna niet wachten dit aan mijn vriend te vertellen maar ik heb mijn mond weten te houden tot 30 oktober en toen heb ik de illustratie gegeven en hebben we samen alle symbolen bekeken. Ik was bang dat mijn vriend het cheesy zou vinden maar hij vond het super mooi. Ik ben er ook onwijs blij mee en glimlach nog steeds als ik ernaar kijk. De titel van het werk is ‘Waar de storm ons brengt’, een titel die me ’s nachts zomaar te binnen was gevallen en die ik vond staan voor een soort ‘winters’ go with the flow dat goed bij ons past.

In het midden van de afbeelding staan wij zelf, met onze Berner Sennenhond Bo en ons konijn Femmie. Verder zijn er symbolen van winter, nacht, de maan en de sterrenhemel, herfst, games, boeken, cactusjes, bier en pepers. En nog veel meer. Het blijft zo leuk om naar te kijken!

We hebben de rest van de dag niet super veel bijzonders gedaan, behalve lekkere biersoorten drinken, maar met deze illustratie ben ik nog elke dag blij. Het illustreert zomaar even wat we samen hebben en dat vind ik fantastisch.

Een reactie plaatsen

Om je zo fijn mogelijk op deze website te laten rondkijken, maak ik gebruik van cookies en daar moet ik je even van op de hoogte brengen. || Meer informatie ||

Net als veel andere sites maakt ook Michellebrouwt.nl gebruik van cookies om je zo fijn mogelijk op deze blog te laten surfen. Als je de website blijft gebruiken, of simpelweg klikt op 'Accepteren' in de balk hieronder, dan geef je aan dit oké te vinden. Wil je dit niet, dan mag je gewoon blijven lezen, maar het kan zijn dat niet alles dan even goed werkt - de cookiemelding zal bijvoorbeeld in beeld blijven. Als je cookies accepteert wordt jouw keuze drie maanden bewaard blijven tenzij je zelf je cookiegegevens in de tussentijd wist. Dan zal de balk weer in beeld verschijnen.

Uitleg sluiten