#2: Het begin van Michelle brouwt (#15of2015)

Mediabibliotheek - Michelle brouwt - het begin
Het begin van de herfst van 2015 betekende ook het begin van deze blog. Michelle brouwt ontstond doordat ik aan het begin van de herfst opleefde en besloot een blog te beginnen waarin ik mijn positiviteit kwijt kon en waarmee ik die ook sneller kon vinden in mijn leven. En een focus op positiviteit kan voor niemand kwaad, toch?

Michelle brouwt

Eigenlijk zou ik het liefst een eigen tijdschrift maken, maar omdat dat praktisch nogal veel voeten in aarde heeft en een blog veel toegankelijker is, is Michelle brouwt in feite mijn digitale tijdschrift. Mijn brein is op z’n best in de herfst en winter en omdat het me leuk leek om meer met positiviteit bezig te zijn besloot ik vrij impulsief deze blog te beginnen. Michelle brouwt, omdat ‘brouwen’ voor mij duidt op creativiteit, op maken, en daar wilde ik graag meer mee bezig zijn. Je kunt veel maken, dus ook over veel schrijven, en dat trok me aan. Daarnaast wilde ik op mijn blog een focus op positiviteit omdat ik die nou eenmaal heb, maar ook nog wel eens voor mezelf bagatelliseer. Door de positiviteit om te zetten in een blog houd ik me er bewuster mee bezig.

Cijfertjes

Op 24 september kwam de eerste post online, eigenlijk als test, en van toen tot en met nu plaatste ik (inclusief dit artikel) 30 artikelen. Morgen komt daar nog eentje bij. Als ik het goed heb berekend bestaat mijn blog nu dus 98 dagen en verscheen er dus gemiddeld één blogpost per drie dagen online. Ongeveer. Ik ben niet zo goed in rekenen.

Op vrijdag 6 november werd mijn blog het drukst bezocht met maar liefst 834 weergaven. Dat kwam niet eens (per se) door het artikel over K3 zoekt K3 dat de dag ervoor verscheen, maar door een andere K3-post die ik eerder al schreef. De populairste dag om mijn blog te bezoeken is maandag (21% van de weergaven was op deze dag van de week) en de favoriete tijd om mijn tijd te checken is 20.00 uur ’s avonds.

Michelle brouwt header

Meest gelezen artikelen

Ik vond het leuk om uit te zoeken wat mijn best gelezen artikelen zijn. Van Google Analytics snap ik nog niet zoveel, maar uit de WordPress-statistieken kom ik tot dit lijstje topartikelen:

K3 zoekt K3, klaar voor de finale! (3603 keer bekeken)
Vooruitblik op de finale van K3 zoekt K3 (538)
K3 zoekt K3, de vrolijkste talentenjacht ooit (509)
Home page (471)
Wie wordt de nieuwe K3? Een last-minute blik op de finale (286)
1000 vragen aan jezelf (maar nu maar 20)  (148)

Bloggen over K3 blijkt dus een regelrechte hit. Alle artikelen over dat programma zijn duidelijk het meest populair, waarbij de bovenste er wel met kop en schouders bovenuit steekt, nondeju. De volgende blogpost in het toplijstje heeft maar 60 weergaven, dus dit zijn duidelijk de meest gelezen artikelen. Naast de vier artikelen over K3 zoekt K3 ook de home page (hoera!) en het eerste artikel waarin ik vragen uit het 1000-vragen-aan-jezelfboekje van Flow beantwoord. Dat ik dit jaar onverhoopt K3-fan geworden ben kan voor de bezoekersaantallen dus in elk geval geen kwaad 😉

Bezoekers

Ik moet Google Analytics dus nog erg ontdekken, maar als ik het goed heb is mijn blog in de 98 dagen dat die online is 6082 keer bezocht, door 3785 bezoekers. Dat zijn ruim 38 bezoekers en 62 weergaven per dag dus. Dat is nog niet heel veel, maar ik vind het al heel wat. Ik doe namelijk vrij weinig aan promotie van deze blog en vind het best fijn om rustig te beginnen. Ik blog omdat ik dat leuk vind, en dat vind ik een mooie focus. Als het dan ook nog veel gelezen wordt is dat mooi meegenomen, maar mijn eerste stappen hoeven niet meteen professionele knallers te zijn. Ik ga gewoon zo door omdat ik het leuk vind en vind het voor ook best prima om voor mezelf en een select clubje te bloggen.

Vooruitblik op 2016

In 2016 wil ik gewoon lekker zo doorgaan en maar kijken hoe het bevalt om wat serieuzer te bloggen. Eerder begon ik ook wel eens een blog maar die was ik in no time weer zat, terwijl ik bij deze blog juist steeds weer nieuwe ideeën verzin. Dus daar ga ik lekker mee door. Ondertussen moet ik wel een scriptie afronden en een afstudeerwerk schrijven (dat wordt een poëziebundel), maar daarna is er nog een heel groot oningevuld half jaar. Ik zie het als een open veld waar ik alle kanten op kan lopen en de paden zelf kan maken. Ik denk dat ik in een boompje ga klimmen om een route uit te stippelen waarbij ik en met deze blog verder kan, en kan schrijven, en literaire programma’s kan maken. Dat lijkt me een mooi bos om door te bewegen.

>> Wat zou jij in 2016 graag op Michelle brouwt willen zien? <<

Een reactie plaatsen

Om je zo fijn mogelijk op deze website te laten rondkijken, maak ik gebruik van cookies en daar moet ik je even van op de hoogte brengen. || Meer informatie ||

Net als veel andere sites maakt ook Michellebrouwt.nl gebruik van cookies om je zo fijn mogelijk op deze blog te laten surfen. Als je de website blijft gebruiken, of simpelweg klikt op 'Accepteren' in de balk hieronder, dan geef je aan dit oké te vinden. Wil je dit niet, dan mag je gewoon blijven lezen, maar het kan zijn dat niet alles dan even goed werkt - de cookiemelding zal bijvoorbeeld in beeld blijven. Als je cookies accepteert wordt jouw keuze drie maanden bewaard blijven tenzij je zelf je cookiegegevens in de tussentijd wist. Dan zal de balk weer in beeld verschijnen.

Uitleg sluiten