#7: Schrijven voor kunstwebsite Mister Motley (#15of2015)

Mister Motley gedicht 5 - schrijven voor Mister Motley - schrijven bij kunst

Het is Eerste Kerstdag en daarmee duurt 2015 nog maar zeven hele dagen. Vandaag deel ik een mooie kans die ik dit jaar kreeg: ik mocht deze zomer een verhaal en meerdere gedichten schrijven voor kunstwebsite Mister Motley. Wat korter geleden mocht ik een kerstverhaal voor ze schrijven. En die laatste komt vandaag online.

Schrijven voor Mister Motley

Ik kwam met Mister Motley in contact toen ik in het tweede jaar van de opleiding zat en ik in een project met studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) samenwerkte en uiteindelijk een tijdschrift maakte over vertraging. Hierbij was Mister Motley betrokken als begeleider en ‘opdrachtgever’ en daarnaast liep een van de studenten DBKV er stage en bleef daar daarna werken. Voor het eindtijdschrift maakte ik vijf gedichten bij ‘saaie’ kunstwerken; kunstwerken waarop bijna niets gebeurt of te zien is, die erg abstract of conceptueel zijn. Deze gedichten vielen bij de Mister Motleymedewerkers zo in de smaak, dat ze besloten die op de website te plaatsen.
Dat was het begin van een leuke band tussen mij en Mister Motley.

Mister Motley verhaal - zomertekst 1 - schrijven voor Mister Motley - schrijven bij kunst

Zomergedichten

In de zomer mocht ik verschillende teksten voor Mister Motley schrijven. Ik begon met een ode aan de stormzomer, dat is hier te lezen. Daarna volgden vijf gedichten die ik schreef bij zomerse kunstwerken. Ik vond dit een uitdaging, omdat ik zelf echt niet van de zomer houd en altijd wacht op de winter. Het was leuk om te proberen toch een goede zomerse sfeer neer te zetten, of daar juist mee te spelen en ervan af te wijken. Ik schreef onder andere een gedicht bij The Weather Project van Olafur Eliasson (waarvan de header van deze post komt), een gedicht over een meisje dat zichzelf Batman noemt en in een bungalowpark leeft (Batman) en een gedicht over een generatie die ik zelf een naam heb gegeven (Surfers). Alle teksten die ik voor Mister Motley schreef kun je vinden via mijn auteurspagina op hun website.

Mister Motley kerstverhaal - schrijven voor Mister Motley - schrijven bij kunst

Kerstverhaal

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag van Mister Motley of ik een kerstverhaal voor ze wilde schrijven. Die vraag kreeg ik vorig jaar ook, maar toen had ik het uiteindelijk toch te druk, maar dit jaar besloot ik het toch te doen. Ik werk weliswaar aan mijn scriptie en eindwerk en aan een project voor de Brakke Grond, dus rustig is het niet, maar ik heb al een tijdje geen verhaal meer geschreven en over kerst schreef ik ook nog niet zo vaak, dus ik wilde het graag proberen. Uiteindelijk vond ik het nog best lastig, het wordt al gauw wat cheesy en soft of juist te dramatisch. Het was best lastig om daar een balans in te vinden. Ik denk wel dat het is gelukt. Het kerstverhaal heet Nestmateriaal staat sinds vandaag online op de website: www.mistermotley.nl.

>> Heb jij een favoriet kerstverhaal en wat vind je van het verhaal en de gedichten die ik voor Mister Motley schreef? <<

Een reactie plaatsen

Om je zo fijn mogelijk op deze website te laten rondkijken, maak ik gebruik van cookies en daar moet ik je even van op de hoogte brengen. || Meer informatie ||

Net als veel andere sites maakt ook Michellebrouwt.nl gebruik van cookies om je zo fijn mogelijk op deze blog te laten surfen. Als je de website blijft gebruiken, of simpelweg klikt op 'Accepteren' in de balk hieronder, dan geef je aan dit oké te vinden. Wil je dit niet, dan mag je gewoon blijven lezen, maar het kan zijn dat niet alles dan even goed werkt - de cookiemelding zal bijvoorbeeld in beeld blijven. Als je cookies accepteert wordt jouw keuze drie maanden bewaard blijven tenzij je zelf je cookiegegevens in de tussentijd wist. Dan zal de balk weer in beeld verschijnen.

Uitleg sluiten